H

House Inside A Hill – Villa Vals

Villa Vals House inside a hill 1

The Design Home is reader-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Villa Vals House inside a hill 1

Villa Vals is a unique house inside a hill designed by Bjarne Mastenbroek of SeARCH and Christian Müller of CMA. Their design plan was to completely integrate the villa into the landscape to avoid disturbing the unspoiled nature. That is why access to the villa is only possible via the nearby wooden Graubünder shed, through an underground tunnel which runs straight through the mountainside. The façade of the house is slightly slanted, adding to the view of the mountain scenery across the valley opposite of the house. The house was built and furnished in cooperation with a large number of Dutch designers and companies that produce Dutch design. The spacious interior is an eclectic, but balanced mix of contemporary Dutch Design. The house is a unique combination of architecture, interior and styling. Take a look at the pictures.

Villa Vals House inside a hill 2

Villa Vals House inside a hill 3

Villa Vals House inside a hill 4

Villa Vals House inside a hill 5

Villa Vals House inside a hill living room

Villa Vals House inside a hill bedroom

Villa Vals House inside a hill 8

Villa Vals House inside a hill kitchen

Villa Vals House inside a hill wooden wardrobe

Villa Vals House inside a hill modern bathroom

Villa Vals House inside a hill stone way

Villa Vals House inside a hill view from top