S

Salva46 – Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

The Design Home is reader-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Spanish studio Miel Arquitectos have renovated an old apartment in Barcelona in collaboration with Studio P10. The renovated apartment contains two small living spaces on either side of a shared kitchen, living and dining area.

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

From the architects, “Salva46 is our investigation into flexible co-existence.Exploring the nomadic lifestyle of the 21st century. Where movement and fluidity contrast with privacy and stability. An experiment in shared micro living – two equally balanced spaces pivoted by a central communal area. A play of opposites in a world of conformists.

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Two independent units each housing four internal zones. Focusing on the basic requirements of Sleep, Work, Relaxation & Hygiene. A balanced equilibrium for physiological and mental well-being. One unit in each façade of the building, sharing access to the central common space which contains the kitchen, dining and social functions.

During the day each inhabitant can enclose and secure their space without blocking the traverse of natural light. While during the night, both can isolate and cocoon the units by sliding the solid doors.”

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Salva46 - Barcelona Apartment Renovation by Miel Arquitectos & Studio P10

Photography: Asier Rua