T

The Collector’s Loft By UN Studio

The Collector's Loft by UN Studio 1

The Design Home is reader-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

The Collector's Loft by UN Studio 1

The Collector’s Loft design is a redesign of an existing loft located in Greenwich Village in Manhattan by UN Studio. The design explores the interaction between a gallery and living room. The main walls in the loft flow through the space, and together with ceilings create hybrid conditions in which exhibition areas merge into living areas. The walls form a calm and controlled backdrop for the art work with the articulated ceiling. By interchanging luminous and opaque, the ceiling creates a field of ambient and local lighting conditions. The old windows in the south wall have been replaced by floor to ceiling glass panes which creates a full glass balcony, towards downtown Manhattan.

The Collector's Loft by UN Studio 2

The Collector's Loft by UN Studio 3

The Collector's Loft by UN Studio 4

The Collector's Loft by UN Studio 5

The Collector's Loft by UN Studio 6

The Collector's Loft by UN Studio 7