G

Gullesfjord Weight Control Station by Jarmund/Vigsnæs

Gullesfjord weight control station 1

The Design Home is reader-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Gullesfjord weight control station 1

Norwegian architectural firm Jarmund/Vigsnæs has designed the Gullesfjord weight control station in Gullesfjordbotn, Kvæfjord,Troms, Norway. Situated at the key point junction between the new mainland to Lofoten connection and Vesterålen Island, the 308 square meter structure serves as a truck inspection station. According to the architects, “The project is the first realized step from a feasibility study from 2007 including a gas station, cafe/shop, bus traffic junction and tourist facilities.

The site is situated at the very edge of one of Norway’s untouched National parks and the main task of the study was to show how to integrate building mass into this fragile landscape. The finished project is partly integrated into the terrain, concealing potential visibility because of necessary gate- and technical height. The station will be sporadically used and dimensioned for 3-4 workers at the time.”

Gullesfjord weight control station 2

Gullesfjord weight control station 3

Gullesfjord weight control station 4

Gullesfjord weight control station 5

Gullesfjord weight control station 6

Gullesfjord weight control station 7

Gullesfjord weight control station 8

Image Courtesy: Jarmund/Vigsnæs Architects